Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΤΙΚΗΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ








Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.), μια ομάδα αγωνιστών φαρμακοποιών κατέβασε για πρώτη φορά ανεξάρτητο αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών, ως πρωτοεμφανιζόμενη μάχιμη παράταξη, έδωσε ένα δύσκολο αγώνα, δεν είχε ούτε οικονομικά μέσα, ούτε μηχανισμούς χορηγίας από κόμματα.

Μια ομάδα, που έβαλε «ρεφενέ» τα έξοδα για την εκλογική της διακύρηξη, που βγήκε πόρτα-πόρτα στα φαρμακεία, σε αντίθεση με τις κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις με την αδρή χρηματοδότηση, τόλμησε!
Δούλεψε με επιμονή και απίστευτη ψυχική δύναμη και έκανε την έκπληξη. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών ζήτησε και πήρε ψήφο που σηματοδοτεί απόφαση κινητοποίησης και αγώνα ενάντια στην καταιγίδα που ακολουθεί.
Στην πορεία για τις εκλογές αναπτύχθηκαν σχέσεις συναδελφικές, αλληλεγγύης και αγωνιστικής διάθεσης. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι η φωνή του μικρού φαρμακείου θα ακουστεί με δύναμη από εδώ και στο εξής.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών κατάφερε να πάρει μια έδρα στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Α.
Αυτό που κάνει εξαιρετική την επιτυχία είναι ότι κομματικές συνδικαλιστικές δυνάμεις με παρουσία πολλών χρόνων και οικονομική ευχέρεια κατάφεραν ακριβώς το ίδιο.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών επίσης έβγαλε 2 εκλέκτορες στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Η συνεργασία και η κοινή δράση ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές θα είναι μονόδρομος.
Ή θα υψώσουμε δυνατή γροθιά απέναντι στην κυβέρνηση της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ ή θα τους αφήσουμε να μας λιώσουν με τις αστραφτερές τους μπότες.

Καλούς Αγώνες
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου