Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Γενική πολιτική απεργία






Η γενική πολιτική απεργία δεν θα έρθει από μόνη της, ούτε αρκεί να καλούμε τον λαό να απεργήσει. Θα έρθει μετά από μια σειρά κλιμακωτών κινητοποιήσεων όπου ο λαός θα δει ότι μπορεί να κερδίζει νίκες. Επιμέρους και ασταθείς, αλλά κερδίζει. Όπως π.χ. αυτήν με τις ΕΟΖ. Παράλληλα θέλει μια ολόκληρη οργανωτική υποδομή στις γειτονιές, όπου θα κριθεί η γενική πολιτική απεργία. Μια οργανωτική υποδομή που αφορά στην συγκέντρωση όλων των μορφών, μεθόδων και πρωτοβουλιών αντίστασης σε μια ενιαία κατεύθυνση μέσα από τοπικές επιτροπές λαϊκής αντίστασης, όπου θα ενταχθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, δράσης για τα χαράτσια, για λαϊκοτοπικά προβλήματα, σωματεία, κοκ. 


Όσο οι τοπικές επιτροπές λαϊκής αντίστασης απλώνονται στις γειτονιές και αποδεικνύουν την χρησιμότητά τους στον λαό, τόσο θα αναδεικνύεται η ανάγκη για συντονιστικές επιτροπές ανά περιοχή και κεντρικά για όλη την Αθήνα. Όταν αυτή η υποδομή δημιουργηθεί και πρέπει να δημιουργηθεί πρωτίστως από τα κάτω μέσα από μια πετυχημένη δράση για τα πιο άμεσα και ζωτικά προβλήματα του λαού, τότε η κεντρική συντονιστική επιτροπή λαϊκής αντίστασης θα πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο πολιτικής απεργίας. Αυτό σημαίνει επιμελητεία για να μην υπάρξει πρόβλημα τροφοδοσίας στα λαϊκά νοικοκυριά κατά την διάρκεια της απεργίας. Σημαίνει οργανωμένη περιφρούρηση της απεργίας. Σημαίνει κατάληψη ζωτικών κέντρων της δημόσιας διοίκησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σ' αυτά. Σημαίνει παλλαϊκή κινητοποίηση για την κατάληψη του Συντάγματος και της Βουλής. Στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: ανατροπή της κυβέρνησης και διάλυση της Βουλής με την ανάδειξη προσωρινής κυβέρνησης του λαού από τις επιτροπές λαϊκής αντίστασης.

Η προσωρινή κυβέρνηση θα προκηρύξει αμέσως εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση με σκοπό την ψήφιση νέου Συντάγματος. Με την ψήφιση νέου συντάγματος διαλύεται η προσωρινή κυβέρνηση και προκηρύσσονται εκλογές για νέα λαϊκή αντιπροσωπεία με βάση τους νέους συνταγματικούς κανόνες. Μέχρι να υπάρξει αυτό το νέο Σύνταγμα η προσωρινή κυβέρνηση σε συνενόηση με τις επιτροπές λαϊκής αντίστασης θα προχωρήσει άμεσα στην καταγγελία όλων των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, κοκ, επαναφέροντας μισθούς, συντάξεις, κλπ., στην κατάσταση προ της 5ης Μαίου 2010. Καταγγέλει το δημόσιο χρέος ως παράνομο στο σύνολό του και σταματά την εξυπηρέτησή του. Προχωρά ταυτόχρονα στην δίωξη εξ ονόματος του λαού όλων των υπαιτίων και δωσίλογων που οδήγησαν την χώρα σ' αυτή την κατάσταση. Εκδίδει διεθνή εντάλματα για όσους την έχουν "κοπανήσει", αλλά και για όσους ξένους ηγέτες ή παράγοντες εκβίασαν την χώρα προκειμένου να οδηγηθεί στην καταστροφή. Προχωρά στα πρώτα άμεσα μέτρα οικονομικής ανόρθωσης της χώρας με εθνικοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και των άλλων μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών, μαζί και των παλιών ΔΕΚΟ υπό καθεστώς κοινωνικού ελέγχου, ανεξαρτησίας και πλήρους διαφάνειας.

 Ανακοινώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι υποχείριο των οργάνων της ευρωζώνης και την ΕΕ και επαναφέρει όλα τα μακροοικονομικά εργαλεία άσκησης πολιτικής στα χέρια της εθνικής διακυβέρνησης. Η προσωρινή κυβέρνηση θα κυβερνά με Συντακτικές Πράξεις μετά από έγκριση των επιτροπών λαϊκής αντίστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου